søndag 11. oktober 2009

Fy

Veldig fornøyd med å ikke ha gjort noe fornuftig denne helgen. Eller noe i det hele tatt, så å si.

Ting jeg absolutt hadde tenkt å gjøre denne helgen som jeg da ikke gjorde:

1. Rydde i alle papirene mine
2.Oversette notatene mine fra forelesning
3.Jogge en tur i en fin park (yeah right)
4.Handle inn mat. (Typ ordentlig mat)
5.Lage god middag
6.Lære flere franske verb. (Hva er "å søle" på fransk for eksempel, det må man vite.)
7.Vaske klær
8.Kjøpe en dressjakke

Ting jeg derimot har gjort:

1.Dro ut fredag
2.Dro ut lørdag
3.Vært oppe hele natten
4.Sovet hele dagen
5.Brukt altfor mye penger på drikke + taxi +++ (Noen ganger når jeg våkner og sjekker lommeboken tror jeg gjerne at jeg mistet/ble frastjålet 25 Euro kvelden før.)
6.Var faktisk i Montmartre med Martina på lørdag. Drakk verdens dyreste kaffe på den verste turistkafeen i hele Paris, og rotet oss bort på en kirkegård. Score.

MEN, jeg hadde det veldig festlig begge dagene, bare så det er sagt. Fredag var jeg ute med Oda ++ i Oberkampf , og lørdag med de italienske jentene. Men nå som jeg har begynt på skolen er det på tide å brette opp ermene. Vi snakker 10 ulike fag som da tilsammen blir 30 studiepoeng. (3 poeng per fag, wtf?!) Imorgen skal jeg ha "Nature et role de l`information spécialisée" og "technologies et langages du web" hvis det sier dere noe. Ellers er bl.a det medieøkonomi, image et formation, industries culturelles- og- jeg frykter det er et eget fag om kildebruk. *Grøss* Kildebruk. Eget fag. Skal også ha tre franske språkfag (muntlig, skriftlig og workshop).Virker egentlig ganske bra, men det blir MYE. Skole hver dag. Som regel fra 09.30-15/16.30. Jeg ser at neste semester har jeg skole enkelte dager til kl 19.00 på kvelden ogsånn. Kjempefint. Kommer til å savne mine torsdager og fredager fri i Bergen.
Jeg har en hel måned å melde meg opp til fag, så jeg kan gå på de fleste forelesningene først og deretter velge. Vi har forelesningene i vanlige klasserom som du presser 30-40 stk inn i, så førstemann til mølla om plassene. Lærerne er overasskende hyggelige- jeg forventet skumle, gamle old-school forelesere uten powerpoint og humor. Det som er vanskelig er å notere konstant og samtidig høre på foreleseren. Føler liksom at jeg er i en posisjon hvor jeg er nødt til å velge, for jeg er ikke kapabel til begge deler akkurat nå. Aiaiai. Men jeg skal nok komme meg gjennom det her, selv om det kanskje ikke akkurat er smooth sailing i begynnelsen. Alltid en trøst når man møter andre utvekslingsstudenter som er langt dårligere i fransk enn deg. Jeg har nesten alle fagene mine med en dansk jente, så da slipper jeg å være viggo. Det er fint.

1 kommentar: