søndag 4. oktober 2009

Nuit Blanche


3. oktober var det Nuit Blanche- en all night art-festival hvor museum, offetnlige og private gallerier og andre kulturelle institusjoner holder åpent om natten med gratis inngang for mannen i gata. Musikk, film, dans, performance art osv er representert. "Nuit blanche" betyr hvit natt, og er et utrykk man bruker her når man er oppe hele natten og gjør whatever.
Jeg tenkte at det var verdt å få med seg, så da ble det en tur til Marais. Kameraet tok selvfølgelig kvelden etter 5 minutter, så fikk ikke tatt noen bilder selv. Vi var og så på en diger triangelskjerm med film fra metroen i Paris, og hvitkledde dansere som danset rundt- litt sært men kult. Gikk videre for å se på et.. tre? Så ut som et eller annet japansk tre med snø på eller noe, veldig fint men ikke så spennende å glane på det i all evighet. Tok derfor metroen videre til Buttes Charmont som er en veldig vakker park. Skulle se på en hip-hop forestilling, men den var ferdig. Så var stort sett fulle folk med vinflasker ranglende rundt. Jeg var absolutt ikke på det stadiet etter bursdagsfeiringen dagen før (hjemme 07.30 AM, kjempefint).
Alt i alt- Nuit Blanche er kjempekult og det er en helt spesiell opplevelse å besøke et museum eller et galleri e.l på natten. Dessuten er det en fin mulighet for folk som kanskje ikke er så interessert i kunst til vanlig, for en gratis tur på museum og nye opplevelser:)
Jeg hadde en veldig fin kveld- MEN. Men men men. Vi rakk ikke siste metro hjem, og hele Paris skulle jo hjem i taxi, så da ble det Noctilien. Første og siste gang. Aldri mer.Noctilien er nattbussen i Paris. Å kjøre en time i en overfylt buss fullt av svette, fulle getthofolk som fyrer opp en joint på bussen er ikke å anbefale. Grøssss.
Idag har jeg vært på kino ved Opéra og sett The September Issue- dokumenetaren om Vouge-redaktør Anna Wintour og produksjonen av septemberutgaven til Vouge. I like!




http://www.youtube.com/watch?v=S9-bAwz9uWk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar